MLÉKO
Kozí mléko je lehce stravitelné, působí pozitivně na imunitní systém, má příznivé účinky při kloubních onemocněních a je doporučováno jako prevence nádorových chorob. Působí antistresově a zlepšuje kožní onemocnění, např. atopický ekzém.
Kozí mléko obsahuje minerální soli, vápník, hořčík, sodík, draslík a fosfor. Hořčík chrání srdce před kardiovaskulárním onemocněním a snižuje krevní tlak. Také obsahuje vitamíny A, skupiny B, C, D, E a kyselinu listovou. Kozí mléko je také cenným zdrojem bílkovin.
SÝR
Kozí sýry jsou lehce stravitelné, netučné, s nízkou hladinou cholesterolu a vynikající nezaměnitelnou chutí. Samotná chuť sýrů se mění v závislosti k délce zrání. Kozí sýr můžeme konzumovat ve všech stupních zralosti, od jemných čerstvých až po vyzrálé velmi aromatické sýry pro fajnšmekry.
Kozí produkty patří do kategorie zdravé výživy jak dospělých, tak dětí.
TVAROH
Kozí tvaroh je velmi hodnotná potravina, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo, které je vhodné pro každého strávníka.
JOGURT
Kozí jogurt má jemně nakyslou chuť a jeho konzistence není tak pevná jako u jogurtu z kravského mléka. Příčinou je odlišné složení kozího mléka.
Jogurt z kozího mléka je zdrojem snadno vstřebatelného vápníku. Složení bílkovin v kozím mléce je odlišné od bílkovin v mléce kravském a proto je kozí jogurt vhodný pro spotřebitele, kteří trpí alergií na kravskou bílkovinu. Je celkově lépe stravitelný.